...I har besluttet jer for, at I skal have produceret en ny explainervideo. Klogt! Her er 4 punkter, I (eller vi i fællesskab) bør overveje, så I kommer allerbedst fra land.
1. Kort er godt
Overvej først og fremmest, hvilke og hvor mange budskaber I vil kommunikere. En lang række budskaber kræver en lang video, og det er ikke fordelagtigt, hvis I vil holde jeres seeres interesse fra ende til anden. Skær i stedet jeres tjekliste med budskaber ind til benet, så jeres video kan holdes kort. Vores erfaring er, at den ideelle længde på en explainervideo er på mellem 45 sekunder og 2,5 minut.
2. Et skarpt script giver de bedste forudsætninger
Når jeres liste med hovedbudskaber er færdig, skal jeres script udformes. Gør jer umage med det – scriptet er det fundament, som hele jeres explainervideo bygges på, og det vil have stor betydning for det endelige resultat. Sproget og ordvalgene skal passe til den tone og stil, som I ønsker explainervideoen skal have, således at en kæk explainervideo også har et kækt sprogbrug.
Opbyg gerne scriptet, så kundens problem introduceres, før I fortæller om den løsning, som jeres produkt eller ydelse bringer. Kommuniker derefter hvordan jeres løsning virker.
Husk i øvrigt altid at jeres kunder er mindre imponerede over de features som jeres produkt eller ydelses har, end I selv er. Det er den værdi som jeres løsning bringer, som imponerer kunden. Drop altså at dvæle ved fx de mange integrationer, din app har, men fokuser på, hvordan din app og dens integrationer gør livet bedre for din kunde.
3. Den rette lyd til den rette stemning
Overvej om din video skal kunne ses med lyd. Skal den det, så vil valget af lyd være ekstremt udslagsgivende for videoens stemning. Lyd er ekstraordinært god til at trykke på vores emotionelle knapper, og dét kan være meget effektivt, når man skal kommunikere et budskab, der skal forstås og huskes. Igen vil en kæk explainervideo, kalde på kæk musik og kække lydeffekter. Skal din video kunne ses uden lyd, vil tekst ofte skulle spille en større rolle i videoen. Det kunne fx være ved at opbygge videoen omkring dens tekst, fremfor blot at sætte undertekster på.
Overvej også, om din video skal have speak. Skal den det, så er det altid vigtigt at afsætte lidt budget til at få lavet det lavet professionelt. Et dårligt speak, måske endda med dårlig lydkvalitet, vil utvivlsomt trække helhedsfornemmelsen af din video betydeligt ned. Pst; speak er ikke så dyrt i dag, som mange tror!
4. Brugen af din video
Sidst men ikke mindst skal I overveje, hvordan videoen skal bruges, når først den er produceret. Det kan nemlig bestemme, hvordan videoen bør produceres. Fx er det væsentligt at vide, om videoen primært skal leve på sociale medier eller på jeres website, og hvilket format den dermed bør produceres i.
Har I et fast budget, så husk også at øremærke nogle af pengene til markedsføring af videoen. For hvad hjælper det at have verdens fedeste explainervideo på 2,5 minut, hvis ingen ser den? Her vil det være bedre at skære ned på budskaber og dermed på videoens længde til fx 1,5 minut, og dermed også skære lidt af produktionsomkostningerne. Pengene kan I så i stedet bruge på den nødvendige markedsføring.
At få succes med en explainervideo handler ikke kun om at komme i mål med en killervideo. Det handler mindst lige så meget om, at få folk til at se den. Så husk at behandle den med lige så meget kærlighed, når den er færdigproduceret, som I gjorde før og under produktionen. Post den på jeres website, på jeres sociale medier, i jeres nyhedsbrev og på jeres blog. Så kan det ikke gå helt galt!
Og så den obligatoriske:
Vi vil selvfølgelig rigtig gerne hjælpe jer med at tage de rette valg og producere jeres explainervideo - evt. inklusiv både script og lyd. Giv Anne et kald på 60 38 89 01 eller smid hende en mail på aejlerskov@e2studio.dk
コメント