top of page
  • Forfatters billedee2 studio

DINE KUNDER ER VILDE MED VIDEO

Opdateret: 15. maj

…og derfor er der rigtig god grund til at komme i gang med at bruge video strategisk i jeres marketing.
Ni ud af ti kunder efterspørger mere videocontent fra brands

Ja du læste rigtigt. Ni ud af ti! Den tendens gør videocontent til et fremragende værktøj til at genere opmærksomhed omkring sin forretning og deraf også flere kundeleads. 66% af kunder fortæller, at de foretrækker at se en kort videopræsentation af et produkt eller en service, hvorfor kunder også er langt mere villige til at interagere med videocontent end med billed- eller tekst, eksempelvis ved at dele, kommentere eller like på sociale medier. Og dét er godt for din business. Faktisk genererer videocontent statistisk set dobbelt så meget online interaktion som tekst og billedmateriale tilsammen.


Konkurrencen om kundernes opmærksomhed er hård, og det nytter ikke længere blot at råbe mest eller højst i jagten på deres opmærksomhed. Det kan give resultater, bevares, men skal I for alvor sparke r*v, skal I underholde, fascinere og imponere jeres kunder. Og det kan være svært, hvis I udelukkende bruger tekster og billeder. Video er derfor det oplagte valg.


Boost din SEO-performance

Også i Googlesøgninger er kunder mest tilbøjelige til at klikke på et videosøgeresultat. Ifølge en SEO-report fra Brightedge, viser Google video-thumnails i 26% af søgningerne på søgemaskinen, hvorfor et aktivt brug af video på dit website, også vil øge chancen for at være synlig på Google. Det samme gælder desuden i annoncering på Google, hvor videomateriale statistisk set vil booste din performance.


Det video kan

Det er et urinstinkt for mennesker at reagere på bevægelse. "Er det der en slange, der skal til at bide mig i anklen?". Nej, det var sørme bare din animerede annoncevideo på Instagram. Anyways, nu har den din kundes opmærksomhed. Den kan du nu fastholde med din video, ved bidrage med stimuli til flere sanser på én gang: med lyd, billede og bevægelse. Dertil kommer de emotionelle knapper, som din video også vil trykke på. En video sætter en stemning, som vil få dens seer til at drage paralleller til sit eget liv, og som kan gøre dem loyale overfor netop dig og valget af dit produkt.

Dertil kommer, at en vellavet video også viser, at du har gjort dit umage i kommunikationen med dine kunder. Du vil udtrykke din kvalitet, professionalisme og nærvær, hvilket kunder altid tager rigtig godt imod.


En video kan altså mere, end at fremvise en virksomhed, et produkt eller en ydelse for en potentiel kunde. Den vil kunne bringe kunden selv i spil, på en stærkere måde, end en tekst eller et billede kan.


Hvordan kommer du i gang med at bruge video?

Kald os bare biased, men vi hos Egraphics mener selvfølgelig, at animationsvideo er dit oplagte go-to, fremfor optaget video. De vigtigste grunde er: 1) at animationsvideoer tilbyder maksimal fleksibilitet, således at de let kan tilrettes med afsæt i det feedback, der løbende kommer fra kunderne, 2) at animationsvideokampagner let kan opskaleres, hvis de viser sig effektive, 3) at animationer er perfekte til at formidle abstrakte idéer, 4) at animationsvideoer ofte kan laves til en lavere pris end optagede videoer, og 5) at animationsvideoer er uafhængige af diverse eksterne forhold. Læs meget mere om det her. Hvad enten du vælger animation eller optaget video, er det oplagt enten at starte med at få lavet videocontent til sociale medier, til brug i fx en ads-kampagne eller en række almindelige posts, eller også få lavet en længere explainervideo til dit website. Valget afhænger af, hvor dine kunder primært møder dig – eller hvor du ønsker at møde dine kunder fremover. Du kan læse mere om animation til disse brug lige her.

Brug dit videocontent. Meget.

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at have for øje, at selv den allerbedste, animerede explainervideo kun vil få et online liv, hvis den bliver brugt. Blot at implementere videomateriale på en nyoprettet youtube-kanal, vil aldrig give jer det return of investment, som I ønsker jer. En ny animationsvideo skal ikke kun kæles for i produktionen men også i promoveringen af den. Klip den op i mindre bidder, post den så mange steder som muligt, opfordre jeres medarbejdere til at kommentere på den online, link til den i jeres nyhedsbrev og smid et markedsføringsbudget efter den. Dét kan næsten ikke andet end at skabe gode resultater.Vi hjælper jer selvfølgelig gerne i gang. Hiv fat i Anne på 60 38 89 01 eller på mail aejlerskov@e2studio.dk


Comments


bottom of page